Konačno petak: Evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

Radiosarajevo.ba
Konačno petak: Evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Danas će u Bosni prevladavati pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini vedro.

Vjetar u Bosni slab istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini, slaba do umjerena, bura. Dnevne temperature od -6 do -1, na jugu od 5 do 9 °C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Dnevna temperatura oko -3 °C.

Biometeorološka prognoza: Stabilne vremenske prilike uvjetuju relativno povoljnu biometeorološku prognozu. U centralnim i istočnim dijelovima naše zemlje, usljed dužeg zadržavanja naoblake, kod osjetljivih osoba moguće su poteškoće u vidu neraspoloženja, nesanice i dekoncentracije. Na zapadu i u Hercegovini, uz više sunca trebalo bi biti ugodnije. Najveće probleme će uzrokovati niske temperature, osobito astmatičarima i osobama s ishemijskim bolestima, stoga bi trebali izbjegavati boravak na otvorenom.

U subotu, 21. januara, u Krajini, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne oblačno. Po kotlinama centralne i istočne Bosne s maglom. U ostalim područjima naše zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnosti. Jutarnje temperature od -14 do -6, na jugu od -2 do 3, a dnevne od -4 do 2, na jugu od 7 do 12 °C. 

U nedjelju, 22. januara, u Krajini, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne oblačno. Po kotlinama centralne i istočne Bosne s maglom. U ostalim područjima naše zemlje sunčano. Jutarnje temperature od -14 do -6, na jugu od -2 do 3, a dnevne od -4 do 2, na jugu od 8 do 12 °C. 

U ponedjeljak, 23. januara, u Krajini, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne oblačno. Po kotlinama centralne i istočne Bosne s maglom. U ostalim područjima naše zemlje sunčano. U večernjim satima naoblačenje s juga. Jutarnje temperature od -10 do -4, na jugu od -1 do 3, a dnevne od -2 do 4, na jugu od 9 do 14 °C. 

U utorak, 24. januara, oblačno. Slaba kiša se očekuje u Hercegovini. Na zapadu Bosne s kišom i snijegom. Padavine slabog intenziteta. Jutarnje temperature od -10 do -4, na jugu od 2 do 7, a dnevne od -3 do 2, na jugu od 6 do 12 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije