Komesar MUP-a odgovorio da li razmišlja o ostavci

Radiosarajevo.ba
Komesar MUP-a odgovorio da li razmišlja o ostavci
/ Komesar MUP-a KS Vahid Ćosić
„Nakon raspisane potrage za licem u nadležnosti je bila Granična policija koja je informirala o propustu svoje policije“, naveo je komesar MUP-a KS-a Vahid Ćosić na današnjoj konferenciji za medije.

„Dovoljno je bilo da su njegov identifikacijski dokument stavili pod skener i vidjeli da je to osoba za kojom se traga", naveo je Ćosić.

Ćosić je naveo da su iz Granične policije odmah nakon prelaska Sefića u Srbiju odmah obaviješteni o njegovom prelasku.

"Službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat je Tužilaštvu, a zatim sudiji za prekršaje koje je odredio mjere pritvora. Tek tada se može raspisati međunarodna potjernica, što smo mi uradili preko Interpola", rekao je Ćosić.

Komesar MUP-a je naveo da je upoznat da je podnesena krivična prijava o pokretanju disciplinskog postupka u slučaju Memić, te dodao da je na sastanku s glavnom kantonalnom tužiteljicom rekao da će sve policijske službenike uključiti u istraživanje ovog slučaja. 

Ćosić je komentirao i slučaj navodnog pokušaja otmica djece u školama o kojem se ovih dana pričalo u društvenim mrežama. 

"Pronađeni bijeli kombi je stavljen pod kontrolu", naveo je Ćosić o slučaju koji je uznemirio građane.

Na upit novinara da li razmišlja o ostavci, rekao je da kada ne bude radio po zakonu, da će dati ostavku, te komentirao brojne navode u medijima.

Komesar MUP-a je naveo da su u ponedjeljak navečer imali još jedan slučaj ubistva u ulici Džamijska, te da su za nepunih 20 sati završili uviđaj i stavili pod kontrolu osobe koje su počinile ovo krivično djelo, kao i one koji su im pomogli.

Također, Ćosić je naveo da se uskoro planira obnoviti vozni park policije. 

Novinari su Ćosića pitali i o njegovom radu, na što je on odgovorio da često radi prekovremeno i da se kvartalno javlja Ministarstvu.

Ćosić je naveo da je procedura postupanja policijskim snagama komplicirana, te da zbog toga ima manjka policijskih službenika. 

Komesar MUP-a upitan je o istupima glasnogovornika Nefića koji uznemiri građane izjavom da je sigurnosna situacija u gradu zadovoljavajuća, na što je Ćosić rekao da se slaže s građanima i da odgovorno tvrdi da policija čini sve u preveniranju krivičnih djela. 

"Odgovorno tvrdim da je situacija u gradu sigurno povoljna, uz izuzetke drastičnih događaja koji dodatno utječu na subjektivni doživljaj građana", naveo je komesar MUP-a KS-a Vahid Ćosić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije