Kćerka premijera Novalića dala otkaz u Agenciji FIA

Fena
Kćerka premijera Novalića dala otkaz u Agenciji FIA
/ Fena
Kćerka federalnog premijera Fadila Novalića - Ada Novalić dala je otkaz Finansijsko-informatičkoj agenciji nakon reakcija u bh. javnosti zbog informacija o zapošljavanju djece političara u ovoj agenciji, potvrdio je premijer Novalić, javlja Fena.

"Ovih dana smo u mojoj porodici razgovarali o svemu ovome i moja kćerka je sama odlučila da da otkaz, mada je posjedovala i obrazovanje i kvalifikacije i kompetencije za radno mjesto na kojem je radila", pojasnio je Novalić.

Novalić navodi kako je znao da se njegova kćerka zaposlila u Finansijsko-informatičkoj agenciji, ali da detalje nije znao jer se kao premijer zbog mnogih obaveza "gotovo i ne viđa s porodicom".

"Moja najstarija kćerka Ada i ne živi sa mnom. Samostalna je već otkako je prije osam godina diplomirala i zaposlila se. Kako sam obaviješten, to zaposlenje je urađeno u skladu sa zakonskim procedurama i moram priznati nisam se previše dalje bavio time. Bio sam iznenađen medijskim napisima o tome i razumio ogorčenje javnosti pa i kvalifikacije da to nije moralno. Ovih dana smo u mojoj porodici razgovarali o svemu ovome i moja kćerka je sama odlučila da da otkaz, mada je posjedovala i obrazovanje i kvalifikacije i kompetencije za radno mjesto na kojem je radila."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije