Katastrofalno stanje: U ponedjeljak u 12:05 protest na BHRT-u

Patria
Katastrofalno stanje: U ponedjeljak u 12:05 protest na BHRT-u
/ Anadolija
Samostalni sindikata radnika u BHRT-u organizuje protest upozorenja sutra 23. januara u zgradi RTV Doma u 12:05 uz direktan prijenos na BHT1, saopćeno je iz ove sindikalne organizacije.

Samostalni sindikat radnika u BHRT-u je reprezentativni sindikat u BHRT-u, potvrđen odlukom Vijeća ministara od  01.08. 2016. godine i broji preko pet stotina članova u BHRT-u.

Protest upozorenja organizujemo zbog katastrofalne finansijske situacije u kojoj se BHRT nalazi zbog čega je ugrožena  egzistencija svih radnika i njihovih porodica (upitna isplata plaća radnika, doprinosi se redovno ne uplaćuju, loši uslovi  rada, zastarjela oprema itd.).

"Zbog svega toga Samostalni sindikat radnika u BHRT-u zahtjeva HITNO  rješavanje stabilnog finansiranja BHRT-a u roku od 60 dana. Našem protestu upozorenja podršku je već dao veliki broj Sindikata i nevladinih organizacija od kojih će neki uzeti učešće i na samom protestu.

Također, kao i nebrojeno puta do sada, Samostalni sindikat radnika u BHRT-u  zahtjeva ulazak državnih i entitetskih organa revizije u sva tri  javna emitera, kako bi se utvrdilo činjenično stanje i kaznili krivci za milionske dugove javnih RTV servisa, bez obzira o kome se radi.

Još jednom upućujemo poziv svim sindikatima i radnicima da nam se pridruže i podrže nas u našoj borbi za stabilan i nezavisan Javni RTV servis BiH", poručuju iz Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije