Kakvo nas vrijeme očekuje u nedjelju?

Fena
Kakvo nas vrijeme očekuje u nedjelju?
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i tokom prijepodneva kiša se očekuje u većini područja, a tokom poslijepodneva samo ponegdje.

U Hercegovini uz kišu moguća je i grmljavina. Krajem dana i tokom večeri doći će do postupnog prestanka padavina u BiH. U Hercegovini, Krajini i na jugozapadu Bosne razvedravanje.

Vjetar u Bosni slab sjevernog smjera, a u Hercegovini slabo do umjereno jugo. Jutarnja temperatura iznosit će od 8 do 14, na jugu od 15 do 19, a najviša dnevna temperatura od 14 do 20, na jugu od 20 do 23 stupnja.  

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme sa povremenom kišom. Jutarnja temperatura iznosit će oko 10, a najviša dnevna oko 18 stupnjeva. 

Danas je u BiH bilo pretežno oblačno vrijeme sa mjestimičnom kišom u Krajini i u Hercegovini. Do kraja dana, padavine se očekuju i u ostalim djelovima.

Temperature zraka u 14.00 sati


Bjelašnica 11 stupnjeva, Prijedor i Sanski Most 13, Banja Luka i Bihać 14, Bijeljina, Gradačac, Kupres i Tuzla 17, Doboj, Livno i Sokolac 18, Srebrenica i Zenica 19, Ivan-sedlo 20, Goražde i Sarajevo 21, Trebinje 23, Bugojno i Čapljina 24, Mostar i Neum 25 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije