Danas pada snijeg u BiH: Pročitajte prognozu za naredne dane

Radiosarajevo.ba
Danas pada snijeg u BiH: Pročitajte prognozu za naredne dane
Danas u Bosni prije podne pretežno oblačno vrijeme sa snijegom u većini područja. Tokom dana, slab snijeg je moguć ponegdje u centralnim i istočnim djelovima.

U Hercegovini jutro umjereno do pretežno oblačno, uz postepeno razvedravanje. U jutarnjim satima, uz nešto više oblaka, može pasti i malo kiše. Vjetar u Bosni slab sjeverenog smjera, a u Hercegovini slab sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura od -2 do 4, na jugu od 3 do 7 stepeni. Poslije podne i u večernjim satima pad temperatura zraka.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Prije podne sa susnježicom i slabim snijegom. Tokom dana, postupan prestanak padavina. Najviša dnevna temperatura oko 1 stepen.

U nedelju nas čeka pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i u večernjim satima u Hercegovini sa kišom i susnježicom, a u centralnim, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne sa snijegom. Jutarnja temperatura od -10 do -4, na jugu od -2 do 2, a najviša dnevna od -4 do 1, na jugu od 2 do 5 stepeni.

U ponedjeljak će opet biti pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa snijegom. U Hercegovini kiša, a u višim djelovima susnježica i slab snijeg. Jutarnja temperatura od -8 do -3, na jugu od -2 do 3, a najviša dnevna od -5 do 1, na jugu od 2 do 5 stepeni.

Isto nas čeka i u utorak.  U Bosni sa povremeno slabim snijegom. U Hercegovini sa susnježicom, a u višim djelovima i slabim snijegom. Jutarnja temperatura od -9 do -3, na jugu od -2 do 3, a najviša dnevna od -5 do 1, na jugu od 2 do 5 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije