Kako tretiraju Sefića u pritvoru: Da li je pretučen i u samici?

Radiosarajevo.ba
Kako tretiraju Sefića u pritvoru: Da li je pretučen i u samici?
YouTube / Prtscr
Nakon što je nakon više od dva mjeseca izručen organima vlasti u BiH na graničnom prijelazu Rača, Sanjin Sefić nalazi se u Kazneno-popravnom zavodu u Sarajevu.

Sefić se više od dva mjeseca nalazio u ekstradicijskom pritvoru u Novom Sadu, a u nadležnost Granične policije BiH predali su ga pripadnici MUP-a Srbije.

Dok se čekalo njegovo izručenje u Sarajevo, ispred pritvorske jedinice okupila se neformalna grupa studentica koje su nosile transparente: Ubistvo, a ne nesreća.

Sefića su uveli na sporedni ulaz u Kazneno-popravni zavod Sarajevo, a sutradan ga je ispitao dežurni tužilac. Sefić se branio šutnjom.

Dan poslije izručenja iz Srbije Sanjin Sefić saslušan je u prostorijama Tužilaštva KS-a, prvi put nakon što je prije tri mjeseca skrivio saobraćajnu nesreću u blizini Zemaljskog muzeja u Sarajevu, tokom koje su tragično stradale dvije studentice.

Slučaj koji je „podigao veliku prašinu“ u bosanskohercegovačkoj javnosti uskoro će, čini se, dobiti i svoj sudski epilog, a s ovim saslušanjem istraga je ušla u završnu fazu.

Kako je za Radiosarajevo.ba potvrdila Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS-a, Sefić se na prvom saslušanju branio šutnjom, te je nakon ispitivanja vraćen u pritvor, gdje će biti zadržan mjesec dana, koliko mu je određen pritvor prilikom raspisivanja potjernice.

Od tada boravi u pritvoru. Nakon što je smješten u ovu ustanovu pojavile su se špekulacije da je pretučen te da se nalazi u samici, piše Avaz.

O ovom špeklulacijama razgovarali su sa Amerom Softićem, direktorom KPZ-a Sarajevo.

Pogledajte videoprilog Avaza:

Podsjećamo, Sanjin Sefić se sumnjiči da je u sarajevskoj ulici Zmaja od Bosne, vozeći velikom brzinom automobilom usmrtio Selmu Agić i Editu Malkoč, studentice Filozofskog fakulteta u Sarajevu, a prema informacijama Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo, radi se o višestrukom povratniku u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja i javnog reda i mira.

Sefić je 11. oktobra, u jutarnjim satima prešao državnu granicu između Bosne i Hercegovine i R Srbije.

Uhapšen je 12. oktobra u Novom Sadu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije