Jutros na Bjelašnici -10: Kakvo će vrijeme biti do četvrtka

Radiosarajevo.ba
Jutros na Bjelašnici -10: Kakvo će vrijeme biti do četvrtka
Jutros je u Bosni umjereno oblačno, po kotlinama ima magle i niske naoblake. U Hercegovini je većinom sunčano, osim na krajnjem jugoistoku.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica -10; Ivan-sedlo i Sokolac -3; Banja Luka i Jajce -2; Bugojno, Kupres, Sanski Most, Srebrenica i Zenica -1; Bihać, Bijeljina, Gradačac, Prijedor, Sarajevo i Tuzla 0; Doboj i Zvornik 1; Drvar 2; Livno 3; Široki Brijeg 6; Neum i Trebinje 8; Mostar i Stolac 9°C.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 949hPa, za 7hPa je viši od normalnog i raste.

Bioprognoza: Ugodnije nego u dane vikenda. Stabilnije vrijeme, uz ne suviše visoke temperature, povoljno će djelovati na većinu populacije. Preporučljivo je posvetiti pažnju odijevanju tokom jutarnjih sati, s obzirom na to da će biti osjetno hladnije u odnosu na protekli period.

Danas u Bosni umjereno oblačno, prijepodne po kotlinama će biti magle ili niske naoblake. U Hercegovini sunčano. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura koje će poslijepodne oslabiti. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 9 i 15°C, na jugu zemlje od 14 do 19°C. U Sarajevu sunčano uz umjerenu naoblaku. Najviša dnevna temperatura zraka oko 12°C.

U utorak u Bosni i Hercegovini sunčano. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -3 i 1°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19°C, na jugu zemlje do 21°C.

U srijedu u Bosni i Hercegovini sunčano. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -2 i 2°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 21°C, na jugu zemlje do 24°C.

U četvrtak u Hercegovini sunčano. U Bosni sunčano prijepodne. U drugoj polovini dana u Bosni umjeren razvoj oblačnosti. Vjetar slab, sredinom dana umjerene jačine, sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 4°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 21°C, na jugu zemlje od 13 do 17°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije