Jutro sunčano, tokom dana kiša, pljuskovi i grmljavina

Radiosarajevo.ba
Jutro sunčano, tokom dana kiša, pljuskovi i grmljavina
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Danas u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno, a ponegdje pretežno oblačno vrijeme.

Prijepodne uz nešto više oblaka u sjevernim područjima može pasti i malo kiše, a u ostalim djelovima nešto manje oblačnosti i sunčanije. Tokom dana, postupno povećanje, mjestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Na krajnjem jugu bez padavina. Vjetar slab do umjeren sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura od 13 do 18, na jugu do 22, a najviša dnevna od 25 do 31, na jugu do 33 stepena.

U Sarajevu umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti s kišom i pljuskovima. Jutarnja temperatura oko 14, a najviša dnevna temperatura oko 26 stepeni.

Biometeorološka prognoza: Jutarnji sati će biti ugodniji od drugog dijela dana, kada će se pod utjecajem nestabilnog i sparnog vremena, kod hroničnih bolesnika i meteoropata javiti tegobe poput nervoze, glavobolje i iscrpljenosti, zbog čega je poželjno reducirati aktivnosti. Učesnici u saobraćaju također trebaju biti oprezniji u poslijepodnevnim satima.

U četvrtak nestabilno vrijeme s lokalnim pljuskovima. Prijepodne padavine se očekuju u istočnim područjima. Tokom dana, samo ponegdje u centralnim, južnim i jugozapadnim djelovima. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu od 18 do 23, a najviša dnevna od 25 do 30, na jugu do 32 stepena. 

U petak nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Padavine mjestimično mogu biti i intenzivnije. Jutarnja temperatura 10 do 16, na jugu od 16 do 20, a najviša dnevna od 24 do 30 stepeni. 

U subotu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne uz nešto više oblaka u istočnim i sjeveroistočnim područjima može pasti malo kiše. Tokom dana, bez padavina. Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se u Hercegovini. Jutarnja temperatura 10 do 16, na jugu od 16 do 20, a najviša dnevna od 19 do 25, na jugu do 30 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije