Jusko i Szijjártó potpisali: Avio linija Sarajevo - Budimpešta, karta od 35 KM!

J. M.
Jusko i Szijjártó potpisali: Avio linija Sarajevo - Budimpešta, karta od 35 KM!
/ Foto: Wizz Air
Od 5. aprila uspostavlja se direktna vazdušna linija između Budimpešte i Sarajeva, poručeno je danas nakon potpisivanja Memoranduma o razumijevanju između Ministarstva komunikacija i prometa BiH i Ministarstva nacionalnog razvoja Mađarske.

Memorandum su potpisali Ismir Jusko, ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine, i Péter Szijjártó, ministar vanjskih poslova i trgovine Mađarske.

Prije nekoliko mjeseci saopćeno je da će avio liniju između Budimpešte i Sarajeva održavati mađarski low-cost avioprijevoznik Wizz Air.

Tada je objavljeno da će avioni kompanije Wizz Air letjeti na relaciji Sarajevo – Budimpešta dva puta sedmično (do 9. aprila srijedom i nedjeljom, a od 10. aprila ponedjeljkom i petkom).

Također, polovinom decembra iz Wizz Aira saopćeno je da će karta koštati od 59,99 KM, no izgleda da će se do Budimpešte moći još jeftinije.

Na zvaničnoj web stranici Wizz Aira moguće je rezervirati kartu za promotivni let (5. aprila) po cijeni već od 35 KM u jednom pravcu, u šta su uključene sve takse!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije