Jak vjetar nosio krovove i čupao stabla: Upućen apel građanima

Radiosarajevo.ba
Jak vjetar nosio krovove i čupao stabla: Upućen apel građanima
Jak olujni vjetar koji je danas pogodio Bihać stvorio je velike probleme za građane.

Crijep sa krovova ugrožavao je automobile i prolaznike, a na svu sreću, stablo koje se urušilo u gradskom parku nije povrijedilo slučajne prolaznike. Vjetar je ugrožavao i saobraća na dijelu magistralnog puta koji prolazi pored zgrade ''Agrama'' u izgradnji, piše Abc.ba.

Zavod za prostorno uređenje Bihać uputio je apel građanima koji imaju parkirana vozila u blizini drveća koje pripada gradskom parku, da iste odmah uklone zbog njihove sigurnosti, kao i da se ne kreću kroz gradski park, do daljnjeg.

"Upozoravaju se građani da je zbog nastalih vremenskih neprilika (jakog olujnog vjetra) do daljnjeg zatvoren gradski park radi izbjegavanja opasnosti od lomljenja grana i padanja drveća, čime bi bila ugrožena sigurnost prolaznika u parku", poručili su iz Zavoda.

Policija je danas preusmjeravala saobraćaj na dijelu magistralnog puta koji prolazi pored zgrade ''Agrama'' u izgradnji, a koja se nalazi u centru grada. Naime, zbog potencijalne opasnosti i koja prijeti sa gradilišta prvenstveno od kranova pripadnici PU su preusmjeravali saobraćaj preko parkinga, što je izazvalo velike gužve u saobraćaju. 

I krov na dvorani ''Luke'' pretrpio je štetu uslijed jakog vjetra, koji je podigao dio krovne konstrukcije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije