Izudin Tahirović osuđen na 20 godina zatvora

S. H.
Izudin Tahirović osuđen na 20 godina zatvora
U Kantonalnom sudu u Sarajevu izrečena je presuda Izudinu Tahiroviću koji je optužen za ubistvo Mirze Raščića u pucnjavi koja se dogodila 16. aprila 2015. godine u prostorijama Udruženja navijača Fudbalskog kluba Željezničar.

Tahirović je osuđen na maksimalnu kaznu od 20 godina zatvora i još dvije godine za nelegalno nošenje oružja i municije, ali mu je izrečena jedinstvena kazna zatvora od 20 godina.

U kaznu će biti uračunato i vrijeme provedeno u pritvoru u periodu od 17. aprila 2015. godine.

Najavljena je žalba, ali je u objašnjenju presude istaknuto kako je Tahirović ovo svjesno učinio.

Sutkinja Indira Jahić pročitala je presudu Tahiroviću u kojoj se navodi da je kriv što je 16. aprila 2015. godine oko 19:00 sati bez odobrenja nadležnog lica posjedovao oružje i municiju, te u namjeri da liši života Mirzu Raščića ušao u prostorije Udruženja navijača Fudbalskog kluba Željezničar na stadionu Grbavica.

Tahirović je, kako se navodi u presudi, iz njemu znanih razloga ubio Mirzu Raščića za što postoji veliki broj dokaza koji potvrđuju tu činjenicu, a koje su Sud i Tužilaštvo detaljno analizirali.

Nakon što je kobnog 16. aprila Tahirovića fizički napao Zulić Amar, Tahirović se vratio u prostorije Udruženja na stadion Grbavica, repetirao pištolj u hodniku ispred Udruženja, te ušao i ubio Mirzu R.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije