U nedjelju svečano predstavljanje ljiljana izgrađenog u čast borcima Armije RBiH

Radiosarajevo.ba
U nedjelju svečano predstavljanje ljiljana izgrađenog u čast borcima Armije RBiH
Na koti 449 u Gradačcu izgrađeno je spomen-obilježje kojim se odaje počast svim braniocima Bosne i Hercegovine. Prije nekoliko dana radovi na spomeniku su u potpunosti završeni.

Okončana je izgradnja spomenika na Banderi za koji se ideja rodila 2011. godine, jer Ljiljan je simbol pod kojim su se '90-ih godina okupili branioci naše domovine.

Spomenik borcima Armije Republike BiH bit će svečano otvoren u nedjelju, 20. augusta.

Spomenički kompleks nalazi se na prostoru od dva dunuma. Ljiljan visine 16 metara s pet latica je okružen parkom koji simbolizira odbranu ovoga dijela Bosne i Hercegovine. S ove jedinstvene lokacije pruža se pogled na Gradačac, Posavinu i dio Slavonije.

Aktivnosti na izgradnji spomenika vodilo je Udruženje boraca Patriotska liga Gradačac, a izgradnju su pomogli značajni domaći privredni subjekti.

U subotu, 19. augusta, od 19 sati u kompleksu spomenika najavljen je prigodan vjerski program, dok je svečano otvaranje Spomenika borcima ARBiH najavljeno za nedjelju, 20. augusta, od 11:15  sati uz učešće visokih zvaničnika svih nivoa vlasti i Islamske zajednice u BiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije