Izetbegović s udruženjima žrtava rata o odbijanju revizije

Anadolija
Izetbegović s udruženjima žrtava rata o odbijanju revizije
Arhiva / Bakir Izetbegović
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je danas predstavnike 26 udruženja žrtava rata.

Povod susreta bilo je odbijanje Zahtjeva za reviziju presude Međunarodnog suda pravde po tužbi BiH protiv Srbije za genocid.

Predstavnici udruženja žrtava su izrazili zahvalnost Izetbegoviću, agentu Sakibu Softiću i pravnim timovima za sve što su učinili u pokušaju da pokrenu reviziju - istakavši da odbijanje revizije doživljavaju kao svojevrsni "embargo na pravdu". 

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović istakao je da u masi reakcija prisutnih u javnosti, podršku žrtava smatra najvažnijom.

Prisutni su bili saglasni u osudi pokušaja da se odbijanje zahtjeva za reviziju od Međunarodnog suda pravde iskoristi u političke svrhe, što predstavlja najgrublju uvredu žrtava rata.

Izetbegović je detaljno informirao predstavnike i predstavnice udruženja žrtava o aktivnostima agenta, domaćeg i međunarodnog pravnog tima, ali i drugih nadležnih organa i institucija Bosne i Hercegovine na pripremi zahtjeva za reviziju.

Istakao je da se radilo o kompleksnom poduhvatu koji je kvalitetno iznio tim vrhunskih pravnih stručnjaka.

Tema razgovora bile su i buduće aktivnosti na implementaciji presude Međunarodnog suda pravde iz 2007. godine. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije