Izborni materijal iz Srebrenice proslijeđen u Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Izborni materijal iz Srebrenice proslijeđen u Sarajevo
AA / Ilustracija
Uz prisustvo ovlaštenih predstavnika Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine (CIK BiH) i svih članova opštinske komisije, danas je iz Srebrenice u sjedište CIK-a proslijeđen sav izborni materijal sa proteklih lokalnih izbora.

Brojanje glasova vršiće se u Sarajevu sutra od 15 sati.

"Izborni materijal sa svih 27 glasačkih mjesta sa područja opštine Srebrenica proslijeđen je u sjedište Centralne izborne komisije. Tu su i materijali sa pet spornih glasačkih mjesta (Skelani, Petriča, dva iz Doma kulture i iz Osnovne škole Srebrenica) sa kojih nije izvršeno objedinjavanje rezultata. U međuvremenu, počelo je prebrojavanje glasačkih listića pristiglih poštom i nakon i nakon prebrojavanja ovog materijala koji je otpremljen iz Srebrenice, dobićemo konačne rezultate. S obzirom da kasnimo nekoliko dana, proces do objave konačnih rezultata će potrajati", rekao je Nermin Alivuković, predsjednik lokalne izborne komisjije Srebrenica, za Radio Slobodna Evropa.

Prema riječima Alivukovića, opštinska komisija nastavlja sa radom i zaprima žalbe i prigovore pojedinaca i političkih subjekata koje se odnose na nepravilnosti uočene prilikom održavanja lokalnih izbora.

Glasački materijal iz Srebrenice izuzima se po nalogu CIK-a BiH, a nakon što je ustanovljeno da zbog podjele u Opštinskoj izbornoj komisiji Srebrenica oni neće biti u stanju da završe izborni proces u Srebrenici do kraja. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije