Iz Narodne skupštine RS-a objasnili zašto nije bilo zastave Republike Hrvatske

Anadolija
Iz Narodne skupštine RS-a objasnili zašto nije bilo zastave Republike Hrvatske
/ Anadolija
U pres holu Narodne skupštine Republike Srpske nikada se ne ističu zastave zemalja iz kojih dolaze gosti u službenu posjetu, rekli su iz Narodne skupštine RS.

Prethodno je predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner odbio da se obrati novinarima nakon sastanka sa delegacijom Narodne skupštine RS, jer iza govornice u ovoj instituciji nije bilo zastave Republike Hrvatske.

Služba Narodne skupštine RS naglašava da je ustaljena praksa Protokola ove institucije da se tokom pres-konferencija u parlamentu ne ističu zastave zemlje iz koje dolaze gosti u službenu posjetu.

"Ni sastanak sa delegacijom Sabora Republike Hrvatske nije bio izuzetak u tom smislu. Ne želimo da ta okolnost, na koju su reagovali neki od članova delegacije Hrvatskog sabora, naruši vrlo srdačnu i konstruktivnu atmosferu u kojoj je održan sastanak između predsjednika Hrvatskog sabora Željka Reinera i potpredsjednice Narodne skupštine Republike Srpske Željke Stojičić", navodi se u saopštenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije