Iz BIHAMK-a upozorenje vozačima koji koriste klima uređaj u vozilu

Fena
Iz BIHAMK-a upozorenje vozačima koji koriste klima uređaj u vozilu
/ Foto: ADAC
Povoljni uvjeti za vožnju i povremeno pojačan promet vozila karakterišu saobraćajnu situaciju u Bosni i Hercegovini.

Zbog visokih dnevnih temperatura zraka, iz BiHAMK-a se apeluje na vozače da izbjegavaju vožnje na duže relacije tokom dana, a ukoliko ipak putuju preporučuje se da prave češće pauze. Posebno se skreće pažnja svima koji koriste klima uređaj u vozilu, da nekoliko minuta prije kraja putovanja isključe klimu, kako bi se pripremili za izlazak iz vozila. 

Na autoputu A-1 nema vanrednih ograničenja, dok je na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška zbog izgradnje vijadukta, zatvorena petlja Mahovljani.  

Na mjestima gdje se izvode radovi postavljena je saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno. Izdvajaju se magistralni putevi: M-17 Jablanica-Mostar, M-17 Buna-Tasovčići, M-17 Nemila-Topčić Polje, M-4 Banja Luka-Čelinac, M-18 Priboj-Simin Han i M-4 Simin Han-Caparde, kao i magistralni putevi na području Prozora (M-16.2), Kladnja (M-18), Donjeg Vakufa (M-16) i Livna (M-6.1). 

Pojačan je promet vozila na graničnim prijelazima, a zadržavanja su trenutno u intervalima do 30 minuta. Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje-Županja  vozila saobraćaju usporeno u oba smijera, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije