Ivanić: Halalim Nikšiću čestitku za Dan nezavisnosti

Radiosarajevo.ba
Ivanić: Halalim Nikšiću čestitku za Dan nezavisnosti
Tokom današnje press konferencije u Sarajevu predsjedavajući Predsjedništva BiH je, osim o pismima koja su članovi Predsjedništva dobili od Međunarodnog suda u Haagu, govorio i o čestitki koju mu je povodom Dana nezavisnosti uputio Nermin Nikšić.

Naime, on je na pitanje o tome da li će se, u vezi s ovim pismima i nekim drugim stavovima u ovom slučaju Predsjedništvo BiH uskoro sastajati, odgovorio da o pismima sigurno neće stići razgovarati jer rok za predaju odgovora ističe 2. februara u 18 sati. On je tada kazao da nema vremena za sastanak jer je "sutra dan kada gospodin Čović i gospodin Izetbegović ne rade".

Nadalje, njegov odgovor na pitanje u vezi s čestitkom za Dan nezavisnosti, koju mu je uputio predsjednik SDP-a Nermin Nikšić izazvao je buru komentara.

"To je vrckavi pokušaj marginalizovanog političara i ja takve pokušaje ne priznajem, ne pridajem tome značaj i ne mislim da je to važno. Ipak, smatram da je to svojevrsna provokacija jer zamislite kako bi to bilo da sam ja čestitao gospodinu Ramizu Salkiću (potpredsjedniku RS-a, op. a.) 9. januar", kazao je Ivanić ovom prilikom, istaknuvši kako ipak Nikšiću, kao što se to kaže u Sarajevu, halali zbog ovog pokušaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije