'I na kraju cijele priče dobiješ rođendan koji slaviš sam'

Radiosarajevo.ba
'I na kraju cijele priče dobiješ rođendan koji slaviš sam'
U Republici Srpskoj jučer je održan referendum na kojem 1.219.399 građana imalo prava glasa i priliku da odgovori na pitanje "Da li podržavate da se 9. januar obilježava i slavi kao Dan Republike Srpske?".

Nakon prvih rezultata glasanja, na svom Facebook profilu o referendumu pisao je i premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković.

"I na kraju cijele priče dobiješ rođendan koji slaviš sam. Niko na proslavu neće doći. Mile & co, Vučić, Dačić i jos poneko iz Srbije i ambasador Rusije.

Na svaki rođendan dobit ćeš salvu kritika da te podsjete na sve loše što si uradio. Nema čestitki, nema poklona. Samo kritike. Na tu borbu potrošiš tačno onoliko para koliko ti treba da Jahorinu pripremiš za EYOF, Olimpijadu mladih koja na tu planinu treba da dovede takmičenja i hiljade turista. Za to nemaš novca, potrošilo se za referendum.

Ponuda i dalje stoji. Kanton Sarajevo je zainteresiran za investiranje i preuzimanje sportskih kapaciteta na Jahorini kako ne bi izgubili EYOF zbog lošeg ekonomskog stanja u RS-u. Prihodi su nam rasli i ove godine značajno. Posljednje četiri godine Sarajevo je uplatilo skoro tri milijarde KM više poreza od cijele Republike Srpske. Ove godine će razlika biti još veća. Za naredni referendum ćes vjerovatno od nas tražiti da posudiš novac", napisao je Konaković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije