I danas minusi: Od petka velika promjena vremena

Radiosarajevo.ba
I danas minusi: Od petka velika promjena vremena
Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Slab snijeg pada na sjeveru, sjeveroistoku i sjeverozapadu Bosne, kao i na jugoistoku Hercegovine. Narandžasti meteoalarm, zbog niskih temperatura zraka, i danas je na snazi.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Sokolac -22; Kupres -21; Bjelašnica, Bugojno, Drvar, Goražde, Ivan-sedlo -18; Sarajevo, Zenica -17; Livno, Srebrenica -15; Jajce -14; Banja Luka, Prijedor, Sanski Most -13; Bihać, Tuzla -12; Doboj, Gradačac -11; Bijeljina, Zvornik -10; Mostar, Trebinje -5; Neum, Stolac -4.

 

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 944 hPa, za 1 hPa je niži od normalnog i lagano raste.

 

Danas će u našoj zemlji biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje oblačnosti do kraja dana i u večernjim satima. Povremeno i sa slabim snijegom na sjeveru, sjeveroistoku Bosne, kao i na jugoistoku Hercegovine. Vjetar u Bosni slab zapadni, a u Hercegovini slaba bura. Dnevne temperature od -12 do -5, na jugu od -2 do 3 °C. U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Dnevna temperatura oko -10 °C.

 

Četvrtak: Jutro malo do umjereno oblačno, uz postepeno naoblačenje sa sjeverozapada. U večernjim satima u Hercegovini i većem dijelu Bosne s kišom i snijegom. Padavine slabog intenziteta. Jutarnja temperatura od -15 do -8, na jugu od -4 do 0, na planinama do -18, a najviša dnevna od -1 do 4, na jugu od 3 do 8 stepeni.

 

Petak: Pretežno oblačno vrijeme. U Bosni najprije kiša koja će postupno prelaziti u susnježicu i snijeg. Na planinama sa snijegom. Tokom dana, povećanje snježnog pokrivača. U Hercegovini s kišom, a moguća je i pojava susnježice. Visina novog snijega u toku 24 sata od 5 do 15 cm, a u višim područjima i do 35 cm. Jutarnja temperatura od -5 do 1, na jugu od 0 do 4, na planinama do -10, a najviša dnevna od -1 do 5, na jugu od 3 do 8 stepeni. Poslijepodne, pad temperatura zraka.

 

Subota: Pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom prijepodne u Bosni. Tokom dana, postupan prestanak padavina. U Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme i uglavnom bez padavina. Jutarnja temperatura od -15 do -8, na jugu od -3 do 0, na planinama do -17, a najviša dnevna od -4 do 3, na jugu od 3 do 6 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije