Govedarica: Svaki Srbin bi volio da je RS nezavisna država, ali to je nerealno

Fena
Govedarica: Svaki Srbin bi volio da je RS nezavisna država, ali to je nerealno
/ Vukota Govedarica
Mladen Ivanić još uvijek nije potvrdio da će se kandidirati na narednim općim izborima u BiH 2018. godine, te je još uvijek nepoznato da li će tražiti i drugi mandat u Predsjedništvu BiH.

Ovo je danas kazao predsjednik SDS-a Vukota Govedarica, koji je dodao da je još rano pričati o kandidatima za predstojeće izbore.

Istakao je i kako ostaje da se vidi kako će se Savez za promjene organizirati za naredne izbore, uz opasku da SDS ima najveću odgovornost u tom savezu.

Ovom prilikom Govedarica je pozvao i na usvajanje Deklaracije o zaštiti općeg okvirnog sporazuma za mir u BiH i ubrzanog puta ka EU, kao strateškim ciljevima RS-a, te je iskazao kako nema više prostora za populističku politiku u RS-u.

"Nemamo drugog puta osim Dejtonskog mirovnog sporazuma i ako neko misli da ima neki drugi put osim dejtonskog, taj ili vara sebe ili narod u RS-u. Narodu treba kazati istinu i ova deklaracija jasno poručuje RS-u i svim ljudima koji u njoj žive te svim građanima BiH da je naše opredjeljenje suživot, politička stabilnost, ekonomske reforme, prosperitet i ekonomski napredak. To je ono što je danas potrebno građanima RS-a", rekao je Govedarica.

Za kraj je kazao kako bi "svaki Srbin koji živi u RS-u volio da je ona nezavisna država", ali i da je realnost u kojoj živimo Dejtonski mirovni sporazum, te kako SDS i on nemaju namjeru da deset godina pričaju o nezavisnosti RS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije