FUP ponovo intervenirao: U nastavku akcije "Kurir" uhapšen Elmin Džino

Radiosarajevo.ba
FUP ponovo intervenirao: U nastavku akcije "Kurir" uhapšen Elmin Džino
/ FUP/Ilustracija
Nakon što su prethodne sedmice u okviru akcije "Kurir" policijski službenici Federalne uprave policije uhapsili sedam osoba u Sarajevu, ova akcija danas je nastavljena.

Prema nalogu postupajuće tužiteljice Tužilaštva Kantona Sarajevo, FUP je u nastavku akcije uhapsio Elmina Džinu, stručnog saradnika u kancelariji advokata Esada Hrvačića, kazala je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS-a za Radiosarajevo.ba.

Uhapšeni se sumnjiči za krivična djela organizirani kriminal, zloupotrebu službenog položaja te krivotvorenje službene isprave, a vrlo brzo nakon hapšenja predat je u nadležnost Tužilaštva KS-a.

Nakon saslušanja za njega je predložena mjera jednomjesečnog pritvora.

Podsjećamo, u akciji "Kurir" uhapšeni su još i Ismet Hamzić, Esad Hrvačić, Samina Skopak, Zaim Spahović, Muamer Pita, Vildana Ligata i Selma Taraniš, a svi oni se dovode u vezu s krivičnim djelima organizirani kriminal, a u vezi s krivičnim djelima zloupotreba položaja ili ovlaštenja i krivotvorenje službene isprave.

Akciji je prethodila kompleksna istraga, s više od godinu dana predistražnih i istražnih radnji, a trenutni ishod akcije jeste jednomjesečni pritvor koji je za pet optuženih odredio Kantonalni sud Sarajevo, zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, prikrivanja dokaza i opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije