FHMZ: Sutra smanjite aktivnosti!

Fena
FHMZ: Sutra smanjite aktivnosti!
U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Tokom poslijepodneva porastom oblačnosti, ponegdje u Krajini, Posavini i na sjeveroistoku Bosne postojat će uvjeti za kratkotrajne lokalne pljuskove. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini slaba bura. Jutarnja temperatura iznosit će od 12 do 17, na jugu od 19 do 23, a najviša dnevna od 28 do 33, na jugu od 32 do 35 stupnjeva.

U Sarajevu će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Jutarnja temperatura iznosit će oko 13, a najviša dnevna oko 29 stupnjeva.

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 15 stupnjeva, Ivan-sedlo, Sokolac i Srebrenica 26, Gradačac, Livno, Neum, Sanski Most, Sarajevo i Zvornik 28, Bihać, Bugojno, Goražde, Jajce i Prijedor 29, Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Drvar i Tuzla 30, Trebinje i Zenica 31, Stolac 32 i Mostar 35 stupnjeva.

Temperatura mora u Neumu u 14 sati iznosila je 25 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Biometeorološke prilike su relativno povoljne. Nakon svježijeg jutra, prijepodne će biti ugodnije, a u drugom dijelu dana, usljed sparnog vremena, izraženije u unutrašnjosti zemlje, kod osjetljivih osoba moguće su nešto jače tegobe.

Preporučljivo je djelimično umanjiti aktivnosti, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije