Emir Suljagić oštro odgovorio Izetbegoviću

Radiosarajevo.ba
Emir Suljagić oštro odgovorio Izetbegoviću
FOTO: AA / Emir Suljagić
Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH na konferenciji u četvrtak dao je svoj komentar na odluku Međunarodnog suda u Haagu da se zahtjev BiH za reviziju presude po tužbi protiv Srbije odbija.

Izetbegović je tada kratko govorio i o zahtjevima pojedinih političara iz Federacije BiH da on podnese ostavku.

"Apsolutno me ne zanima, niti su referentni gospodin Fahrudin Radončić, ni Emir Suljagić da meni drže lekcije u vezi s ovim slučajem", kratko je odgovorio Izetbegović.

Emir Suljagić, direktor Političkog savjeta Građanskog saveza, odgovorio je Izetbegoviću na ovu izjavu da on nije relevantan da drži lekcije u vezi s ovim slučajem.

“Imao sam 17 godina kad je 1992. moj otac poginuo u uniformi Armije Republike BiH od granate ispaljene iz Srbije. Trinaest drugih članova moje porodice je pobijeno. Rat sam proveo u Srebrenici i 1995. sam gledao Mladića u oči u Potočarima.

Za to vrijeme je Bakir Izetbegović bio u trezoru u kojem je proveo rat. S tog stanovišta sam referentniji da o tužbi protiv Srbije pričam nego što će on ikad biti. U profesionalnom smislu, autor sam najprevođenije knjige o Srebrenici i odbranio sam doktorsku tezu na tu temu na Univerzitetu u Hamburgu, dok se Izetbegović s profesionalnog stanovišta najviše razumije u stanove i građevinske dozvole. Toliko o referencama", poručio je Suljagić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije