Duraković: Neću biti Grujičićev zamjenik

Anadolija
Duraković: Neću biti Grujičićev zamjenik
AA / Ćamil Duraković
Načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković rekao je da misli da je "najrealnije da Centralna izborna komisija BiH preuzme birački materijal iz Srebrenice i sve da to rade na jednom višem nivou”.

Na pitanje da li bi prihvatio ponudu srpskih stranaka da bude eventualno zamjenik načelnika opštine Srebrenica Duraković kaže:

”Ne, ja Mladenov zamjenik nikada neću biti iz personalnih razloga niti želim to”.

Pripadnici Jedinice za podršku CJB Bijeljina, kaže Duraković su  još uvijek u gradu, ali nisu u objektu.

”Oni su bili u objektu gdje je izborni materijal što je neprirodno. I sami članovi CIK-a BiH su rekli da to nije praksa”, ističe Duraković.

U zgradi opštine Srebrenica je lokalna policija koja i dalje nadzire glasački materijal. 

Upitan da li se zbog straha može očekivati da Bošnjaci počnu napuštati Srebrenicu Duraković navodi: 

”Ne možemo da predvidimo. Ljudi ono što moraju da razumiju je da mi još čekamo da se finalno potvrde rezultati izbora u Srebrenici. Ne treba stvarati paniku, da smatram da imamo još dovoljno glasova koji mogu promijeniti trenutne rezultate na redovnim biračkim mjestima, jer mi imamo negdje 3.300 ukupno glasova pošte i odsustva. To treba sačekati. Ja ne znam čime su se vodili oni da tako teatralno objave svoju pobjedu”

Duraković kaže kako se ne osjeća izdanim od Sarajeva, ali da je animoziteta predstavnika lokalnih probosanskih stranaka bilo. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije