Dragan Čavić: Na protestu je bilo oko 18.000 građana

Fena
Dragan Čavić: Na protestu je bilo oko 18.000 građana
Cilj Saveza za promjene je rušenje nenarodne vlasti, a ne rušenje Republike Srpske - rekao je danas lider NDP-a Dragan Čavić.

Insistirat će, kaže, na provođenju jučer iznesenih šest zahtjeva opozicije, među kojima traže i da se poništi odluka o poskupljenju struje u RS-u.

"Za to ćemo voditi i vanparlamentranu i parlamentarnu borbu, demokratskog karaktera", rekao je on ističući da nisu opozicija RS-u, već nenarodnoj vlasti Milorada Dodika.

Čavić, koji je bio rukovodilac Štaba priprema za proteste Saveza za promjene, istakao je da je opozicija zadovoljna jučerašnjim mirnim skupom u Banjoj Luci, koji je, kaže, održan i pored niza laži i podmetanja kojima se pokušao onemogućiti protest Saveza promjene.

"Naša je procjena da je u Parku 'Mladen Stojanović' bilo oko 18.000 građana. Ljudi su digli glavu i dali upozorenje režimu da ovako više neće ići", dodao je Čavić na pres-konferenciji u Banjoj Luci, ustvrdivši da su mnoge osobe bile primorane da dođu na miting vlasti, pod prijetnjom da će izgubiti posao u javnom sektoru.

"Na trgu Krajine su bili natjerani, a u banjalučkom parku slobodni građani", naveo je lider NDP-a.

Iznio je primjedbe na izvještavanje javnih servisa, RTRS i Srne, podsjetivši na niz, kako je naveo, dezinformacija koje su plasirane uoči protesta opozicije, među kojima i, naveo je, dezinformaciju da su pojedinci iz Saveza za promjene primili novac od Soroš fondacije.

Stoga je, kaže, danas uputio zahtjev za krivičnu istragu, jer su, tvrdi, te medijske kuće objavile infomacija na bazi falsifikata da je i on primio novac od Soroš fondacije.

Najavio je da će od sada od MUPRS-a tražiti da se provede istraga protiv svih onih koji budu iznosili ovakve i slične kvalifikacije.

Ako se ne utvrdi krivično djelo, moraju odgovarati oni koji su, kaže, obmanuli javnost.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije