Dostavljena obavijest o zahtjevu za ekstradiciju Sefića

Anadolija
Dostavljena obavijest o zahtjevu za ekstradiciju Sefića
Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH (DKPT) jutros je dostavila Ministarstvu za pravdu BiH obavijest koju je zaprimila od NCB Interpol Beograd.

Obavijest je u vezi s dostavljanjem zahtjeva za ekstradiciju Sanjina Sefića, potvrđeno je za Anadolu Agency (AA) iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

"Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH dana 13. oktobra 2016. godine oko 9:30 sat dostavila je Ministarstvu za pravdu BiH obavijest koju je zaprimila od NCB Interpol Beograd, a u vezi s dostavljanjem zahtjeva za ekstradiciju lica Sanjina Sefića. Ekstradicijski postupak, koji provodi Ministarstvo za pravdu BiH, će se odvijati i trajati u skladu sa zakonskim regulativama i u zavisnosti od postupka izručenja, odnosno od toga da li će lice pristati na pojednostavljeni postupak izručenja u kojem slučaju bi to trajalo kraće nego u redovnom postupku", istaknuli su iz DKPT-a.

Iz Ministarstva za pravdu BiH su ranije danas kazali da će odmah po dobivanju zvaničnog obavještenja od organa koji potražuju navedeno lice tražiti da pripreme neophodnu dokumentaciju o izručenju Sefića.

Izručenje će, istaknuli su, biti zatraženo odmah po dobivanju dokumentacije s tim da konačnu odluku o izručenju donosi ministar za pravdu Republike Srbije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije