Donacije za džamiju i školu: Hrvatski poduzetnik Luka Rajić pomaže rodni Konjic

Fena
Donacije za džamiju i školu: Hrvatski poduzetnik Luka Rajić pomaže rodni Konjic
/ Luka Rajić (poslovni.hr)
Nekoliko manifestacija desit će se sutra u Konjicu u povodu posjete Luke Rajića, jednog od najbogatijih hrvatskih biznismena, koji je rođen u Konjicu.

U 16:40 sati bit će upriličeno svečano otkrivanje pločice sa imenom donatora ispred Gradske džamije u Konjicu. Luka Rajič donirao je 40.000 KM za izradu ograde oko te džamije. Svečanosti će prisusustvovati načelnik općine Konjic Emir Bubalo te predsjednik Medžlisa IZ Konjic Emir Duranović.

Rajić je također donirao i sredstva u vrijednosti od oko 50.000 KM u glazbenu opremu, pa će tim povodom u 17 sati biti upriličen posjet Muzičkom centru "Rezonanca".

Nakon potpisivanje ugovora novih polaznika te škole za školsku 2016/2017 godinu bit će upriličen i koncert u Muzičkom centru Rezonanca, na kojem će nastupati vokalni ansambl te dječiji zbor, kao i glazbena škola (početak koncerta je planiran u 19 sati).

Na polovini koncerta, Luka Rajić i Emir Bubalo, načelnik općine Konjic, dodijelit će diplome za završeni prvi razred niže glazbene škole.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije