Dodik zamolio građane da ne protestuju u Sarajevu: Krajnje je rizično

Radiosarajevo.ba
Dodik zamolio građane da ne protestuju u Sarajevu: Krajnje je rizično
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik zamolio je građane Republike Srpske da odustanu od organizovanog odlaska u Sarajevo i protesta pred zgradom Tužilaštva BiH, piše Srna.

"Danas mi se obratio jedan broj građana da me informiše da već rezervišu autobuse i hoće organizovano da krenu u Sarajevu zbog poziva za saslušanje koji mi je upućen iz Tužilaštva BiH zbog održavanja refrenduma o Danu Republike. Molim sve ljude koji to organizuju da odustanu, jer je krajnje rizično u pogledu njihove bezbjednosti", istakao je Dodik danas prilikom posjete općini Istočni Stari Grad.

Zahvalivši se građanima Srpske na podršci koju stalno dobija, predsjednik RS-a je ponovio da ostaje pri stavu da se odazove pozivu za saslušanje u bilo kojoj pravosudnoj instituciji na teritoriji Republike Srpske, ali ne i u Sarajevu.

"Spreman sam da dam izjavu, ali ne u Sarajevu, nego u bilo kojoj pravosudnoj instituciji u RS-u, koju odredi Tužilaštvo BiH. U ovom slučaju nema odgovornosti, nego je sve pitanje voluntarizma sarajevskih političara koji prijete, a među kojima je i lider SDA Bakir Izetbegović", naglasio je Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije