Dodik: Vlada RS-a bi trebala finansirati film o Radovanu Karadžiću

Radiosarajevo.ba
Dodik: Vlada RS-a bi trebala finansirati film o Radovanu Karadžiću
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je komentirao informaciju o snimanju serije o životu Alije Izetbegovića, te posjetu njegovog sina Bakira setu gdje se održava snimanje.

Dodik je podsjetio da je Bakir Izetbegović prije nekoliko dana rekao da nastavlja politiku svog oca, što je bilo poznato predstavnicima SDS-a i PDP-a u zajedničkim institucijama koji nisu reagirali.

"Nastavljajući put takvog Alije Izetbegovića, pa taman i od njegovog sina, bilo je suvišno ne prokomentarisati od Mladena Ivanića i drugih koji se u posljednje vrijeme busaju u prsa kako stoje na odbrani srpskih nacionalnih interesa. Bakiru Izetbegović koji ima prezime, a nema ime, jedino preostaje da nastavi i realizira politiku svog oca", napomenuo je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je dodao da Radio-televizija Republike Srpske treba da snimi film o Radovanu Karadžiću i njegovom "učešću u borbi za slobodu srpskog naroda".

Dodik je rekao da Vlada RS-a treba da obezbijedi sva neophodna sredstva da bi taj film u najskorije vrijeme bio snimljen.

"Ako može Alija Izetbegović da ima taj film uz asistenciju sina Bakira onda ne vidim razlog zašto ne bi bio snimljen film o Radovanu Karadžiću i njegovoj ulozi", zaključio je Dodik, javlja Srna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije