Dodik sa štrajkačima: Biće plata, 'ajmo šta popit, ja ću krušku!

Radiosarajevo.ba
Dodik sa štrajkačima: Biće plata, 'ajmo šta popit, ja ću krušku!
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik došao je danas među radnike Željeznica RS-a i obećao im isplatu plaća i naknada - čime je i zvanično okončan štrajk glađu zaposlenika Željeznica RS-a.

Dodik je zamolio sve koji su u štrajku glađu da to prekinu, budući da će im sredstva na računima biti tokom današnjeg - eventualno sutrašnjeg dana. 

Međutim, tu nije završeno sve. Nastavak druženja Milorada Dodika sa štrajkačima nastavljeno je u obližnjem ugostiteljskom objektu, tačnije kafani, gdje je Dodik radnike Željeznica RS častio pićem, piše N1. 

Sve je počelo kad je Dodik, nakon dogovora, zagrlio jednog od štrajkača i u svom stilu kazao: "Je l' ima neka kafana da odemo popiti piće ovdje. Ja plaćam."

Potom su se uputili prema kafani, a Dodik je, nakon što se rukovao i s konobarom, poručio poput pravog "gazde": "Reci neka odnese svim ljudima piće (...) Neka iznese gajbe sokova, piva i gotovo, ali daj nama prvo ovdje piće."

"Ja ću krušku ako ima", rekao je Dodik.

Dodik je za stol sjeo s Čedom Kneževićem, kojem je danas bio 12 dan štrajka glađu, a ranije danas ga je primio i u svoj kabinet.

Video, koji je objavio N1, možete pogledati na ovom LINKU.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije