Dodik se zahvalio Trumpu i objasnio: Što ne dolazim?

Fena
Dodik se zahvalio Trumpu i objasnio: Što ne dolazim?
/ Anadolija
Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik nije dobio vizu za ulazak u Sjeidnjene Američke Države.

Kako je danas saopćeno, Dodik je zahvalio "za poziv koji je primio da učestvuje u svečanosti povodom inauguracije novoizabranog predsjednika SAD-a Donalda Trumpa, te je organizatore svečanosti obavijestio da je, nažalost, morao otkazati najavljeni dolazak jer svega nekolika dana pred put nije dobio vizu za ulazak u SAD".

"Put iziskuje više dana za pripremu, a nedobivanje vize onemogućilo je da se iste blagovremeno učine", stoji u saopćenju iz Dodikovog kabineta.

Entitetski predsjednik je, kako se dodaje, uz izraze zahvalnosti prenio i očekivanje da će se s ljudima iz nove administracije predsjednika Trumpa u najskorije vrijeme sresti i da odgađanje susreta iz navedenih razloga "neće spriječiti izgradnju konstruktivnijih odnosa i boljeg razumijevanja“.

Dodik je u prethodnom periodu tvrdio da je dobio više poziva ljudi bliskih novoj američkoj administraciji, da prisustvuje određenim svečanostima u okviru inauguracije Donalda Trumpa.

Stoga je ranije u Sarajevu u Amabasadi SAD-a tražio vizu za ulazak u tu zemlju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije