Dodik: SDS vodi podaničku politiku, a Govedarica govori punim ustima o državi BiH

Radiosarajevo.ba
Dodik: SDS vodi podaničku politiku, a Govedarica govori punim ustima o državi BiH
/ Foto: Anadolija
Milorad Dodik, predsjednik RS-a, razočaran je "nepostizanjem jedinstva" na jučerašnjoj sjednici Narodne skupštine manjeg bh. entiteta.

"Cilj je bio da se postigne dogovor o ključnim pitanjima od važnosti za RS i da se insistira da ta pitanja budu riješena, a ukoliko ona ne budu na dnevnom redu da se tada ne učestvuje u radu zajedničkih organa. Najveći udar ovom procesu je to što su neki već danas potrčali u Savjet ministara", objasnio je Dodik za medije.

Predsjednik RS-a kaže da na jučerašnjoj sjednici Narodne skupštine nije bilo nikakve priče o blokadama, već da je riječ o strategijama koje bi trebalo da dovedu do toga da se uvažavaju stavovi manjeg bh. entiteta.

"Ovako su oni još jednom pokazali podanički odnos, o čemu najbolje govore natpisi u federalnim medijima koji slavodobitno o tome pišu", rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, lider SDS-a Vukota Govedarica govori punim ustima o državi BiH, a Republiku Srpsku pominje samo kada bi htio da zavede neke ljude u njoj.

"Ovo što radi SDS okupljen oko Bosića, Šarovića i Govedarice apsolutno je antirepublička politika i ona ide na smanjivanje snage Republike Srpske", naglasio je Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije