Dodik: RS je država, Srbi slobodarski narod, a SNSD pobjednička partija

Fena
Dodik: RS je država, Srbi slobodarski narod, a SNSD pobjednička partija
Foto: Anadolija / Milorad Dodik
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da "Sud BiH ne može odlučivati o imovini RS-a te da u Dejtonskom mirovnom sporazumu nigdje ne piše da ona pripada BiH".

"Nećemo podržati stav u kojem će Sud i Tužilaštvo BiH donositi odluke protiv RS-a i srpskog naroda", rekao je Dodik i naveo da je SNSD, odnosno RS, „blizu odluke da odbaci pravosuđe BiH koje krši Ustav, Dejtonski mirovni sporazum i otima prava RS-u“.

Na svečanoj akademiji povodom 20 godina od osnivanja i rada SNSD-a, ustvrdio je i da je RS država, Srbi slobodarski narod, a SNSD pobjednička partija.

"Tražim od svih da se RS slavi kao država, da budemo pripadnici svojih naroda, da se uvažavamo, spriječimo strance da nam nameću svoju volju", kazao je on.

Dodao je da je glavni cilj borba protiv „nametanja političkog Sarajeva" te da se neće dozvoliti da se oduzimaju nadležnosti RS-a.

Tvrdi da "u BiH živi surogat koji se zove pravda".

Kazao je i da je RS za vrijeme vladavine stranke koju predvodi uspjela da postane stabilna, sigurna i prosperitetna, „za razliku od perioda kada su vlast činili SDS i PDP".

SNSD je, kaže, uspio da RS osigura stabilnost u turbulentnim političkim godinama.

"Kao politička partija počinjali smo u neosvjetljenim prostorijama, nudeći novu viziju, a danas smo moćna organizacija ", rekao je Dodik.

SNSD, kazao je, ima svijetlu budućnost i tek će se „pokazati koliko je jak".

Na svečanoj akademiji uručene su zlatne značke zaslužnim članovima SNSD-a, a među brojnim članovima, kao gosti, prisustvovali su ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov i ambasadorica Kine u BiH Čen Bo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije