Dodik potvrdio da je dobio poziv za saslušanje

Radiosarajevo.ba
Dodik potvrdio da je dobio poziv za saslušanje
Fena / Milorad Dodik
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik potvrdio je na Palama da je jutros dobio poziv za saslušanje od Tužilaštva BiH zbog održavanja referenduma o Danu Republike Srpske.

Predsjednik Dodik je ponovio da će se odazvati pozivu i da je spreman da da izjavu Tužilaštvu BiH, ali u nekoj od pravosudnih institucija Srpske.

Ponovo je istaknuo da u Sarajevo neće ići, prenosi RTRS.

Dodik je prethodno kazao da je ta pravosudna institucija, kao i Sud BiH, neustavna, da je osnova za poziv koji mu je upućen na saslušanje u Tužilaštvo BiH neosnovana, te da je to "farsa".

Smatra da iza svega stoje "sarajevski političari", a kritizirajući izjavu Izetbegovića da će završiti kao Gadafi, najavio je mogućnost da njegovi advokati pokrenu i tužbu.

"Neću otići u federalno Sarajevo, ali sam spreman da bilo gdje u RS-u dam izjavu. U Sarajevo siguro neću ići", kazao je Dodik na vanrednoj pres-konferenciji u Banjoj Luci, navodeći da neće da ugrožava život odlaskom u Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije