Dodik o predstavništvu u Izraelu, Slavici Injac, Eiffelov tornju

Fena
Dodik o predstavništvu u Izraelu, Slavici Injac, Eiffelov tornju
Kurir / Milorad Dodik, Foto: Zorana Jevtić
Govoreći o predstavništvu RS-a u Izraelu, što je u proteklim danima tema u medijima, entitetski predsjednik Milorad Dodik je rekao da je obim rada tog predstavništva "prilagođen našim uvjetima“.

Rekao je da RS i dalje ima dobru saradnju s Izraelom, najavljujući skore sastanke s predstavnicima izraelskog ministarstva za vanjske poslove.

"Neki misle da tamo imamo zgradu od 300 spratova. Ko hoće da vidi predstavništvo, vidi. Ko neće, ne vidi ni Eiffelov toranj", dodao je.

To što je u "Službenom glasniku RS-a“ 31. marta ove godine objavljen njegov ukaz o imenovanju Arie Livnea za šefa predstavništva RS-a u Izraelu, Dodik je rekao da je po proceduri predviđeno da se nakon isteka mandata ponovo vrše ta imenovanja.

Agencija za bankarstvo ostat će u nadležnosti Republike Srpske (RS) i nikakvih promjena kada su u pitanju njene nadležnosti neće biti, izjavio je Dodik.

Dodik je podržao Slavicu Injac, kojoj je prošle sedmice Sud Bosne i Hercegovine ukinuo sva ograničenja, koja su joj određena prije više od godinu dana zbog sumnje da je s više osoba oštetila Bobar banku i bankarski sektor u BiH za 123 miliona KM te može obavljati funkciju direktora Agencije za bankarstvo RS-a do imenovanja novog.

"Slavica Injac je važna direktorica Agencije i činila je sve u prošlosti da ta institucija ima reference koje ima i na tome smo joj zahvalni", ustvrdio je Dodik u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Kaže da i pored konstantnih nastojanja neće biti centralizacije nadležnosti na državni nivo u vezi sa supervizijom banaka te da ti poslovi ostaju u isključivoj nadležnosti RS-a.

Dodik smatra i da ne postoji sukob između Ministarstva za finansije RS-a i Slavice Injac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije