Dodik: Kad Amerikanci prestanu da se miješaju u BiH, to je propala država

Radiosarajevo.ba
Dodik: Kad Amerikanci prestanu da se miješaju u BiH, to je propala država
/ Foto: Anadolija
U susretu s novinarima u Trebinju predsjednik RS-a Milorad Dodik oštro je kritikovao profesora Daniela Serwera koga je nazvao "bošnjačkim lobistom".

Dodik je rekao da je Serwer, profesor američkog univerziteta John Hopkins, "plaćenik" i "od početka lobista Alije Izetbegovića".

Iznervirao ga je Serwerov prijedlog da SAD, u slučaju referenduma o samostalnosti RS-a, potpuno finansijski izoluje manji bh. entitet, ali i države koje je budu podržavale.

"On godinama živi od donacija muslimana u Americi, uvijek nešto laže i petlja. Nisam ja ovdje dužan da ispunjavam njihove zablude o BiH koja ne može da funkcioniše", rekao je Dodik i dodao: 

"Mi smo ovdje misleći ljudi i razmišljamo o svojim situacijama. Ako visoki državnik SAD-a sada govori o tome da BiH prijeti da bude propala država, da li mi treba da se pomirimo s tim da živimo u propaloj državi."

On je naveo da vjeruje u novu američku administraciju koja govori o tome da će odustati od miješanja u unutrašnja pitanja drugih zemalja.

"Kada oni prestanu da se miješaju u BiH, to je propala država", rekao je Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije