Dodik i u Brčkom obilježio Dan RS-a

Fena
Dodik i u Brčkom obilježio Dan RS-a
"Mi želimo mir. Uvažavamo političke interese bošnjačkog naroda, ali ne i njihov idealizam koji štite međunarodni faktori. Projekat centralizirane BiH je propao", rekao je na svečanosti obilježavanja "Dana RS-a" u Brčkom Milorad Dodik.

Dodao je kako kompromisa o Republici Srpskoj nema, a nema ga ni o 9. januaru koji je "slava Republike Srpske".

 "Od jednog datuma kojeg smo slavili svih prethodnih godina napravljeno je teško političko pitanje", ustvrdio je Dodik.

Brčanski gradonačelnik Siniša Milić istaknuo je da su Srbi u Brčkom ponosni što se "Dan RS-a" i ove godine obilježava u toj lokalnoj zajednici.

"Republika Srpska, koja je nastala kao izraz volje srpskog naroda u BiH, danas se brani patriotizmom. Ona je garant opstanka srpskog naroda i u distriktu Brčko. Svuda u BiH gdje nema institucija Republike Srpske, srpski narod je sveden na statističku grešku",kazao je gradonačelnik  Milić.

 "Dan RS-a" obilježen je u Brčkom pod pokroviteljstvom predsjednika RS-a Milorada Dodika a na prijemu održanom u Hotelu „Jelena“, okupilo se se oko 300 privrednog iz političkog, gospodarskog, vjerskog i kulturnog života Brčko distrikta i Republike Srpske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije