Dodik: Glasanje je danas i puška, i mitraljez, i teški top i artiljerija

Radiosarajevo.ba
Dodik: Glasanje je danas i puška, i mitraljez, i teški top i artiljerija
/ Fena
U manjem bh. entitetu uveliko traje predizborna kampanja za predstojeće lokalne izbore.

Iako bi u kampanji trebale dominirati lokalne teme, najviše se govori o položaju Republike Srpske unutar BiH u svjetlu predstojećeg referenduma o Danu ovog entiteta.

Tako je na skupu u Vlasenici predsjednik RS-a i SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da je njegov zadatak da RS bude mirna i stabilna, ističući da je glasanje oružje srpskog naroda u BiH koje je jače od svakog drugog oružja.

"Naše oružje danas je glasanje. Glasanje je danas i puška, i mitraljez, i teški top i artiljerija. Okupljeni oko političke ideje glasanjem odlučujemo, sve naše bitke dobijamo ili gubimo", rekao je Dodik na konvenciji Opštinskog odbora SNSD-a Vlasenica, na kojoj je predstavljena lista kandidata te stranke za predstojeće lokalne izbore.

Poručio je da Republika Srpska neće ratovati i neće sukob, ali da će se braniti i da ima čime.

"Ja ne dam dostojanstvo RS-a i ovog naroda! Nisam avanturista koji bi vas uvukao u bilo kakav sukob. Nama sukob ne treba. Ako se sada ne suprotstavimo i zaustavimo ovu priču o Danu Republike, za godinu dana će Izetbegović tražiti da se ukine i naziv Republika Srpska i Ustavni sud BiH sa tri stranca i dva muslimana donijeće odluku da se ukida Dan Republike. Zato ne damo i ne možemo da damo!", poručio je Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije