Dodik- Belijar: BiH treba dati odgovore na otvorena europska pitanja

Fena
Dodik- Belijar: BiH treba dati odgovore na otvorena europska pitanja

Bosna i Hercogovina mora u što skorije vrijeme dati odgovore na sva otvorena pitanja koja stoje na njenom evropskom putu, konstatovali su predsjednik RS-a Milorad Dodik i zamjenik generalnog sekretara Europske službe za vanjske poslove Žan-Kristof Belijar.

Na sastanku u Banjoj Luci Dodik je naveo da je RS zadovoljna činjenicom da je usvojen mehanihzam koordinacije, koji je kreiran prema najboljim europskim praksama. 

Istaknuo je i da RS očekuje da taj mehanizam u najskorije vrijeme postane operativan, saopćeno je iz Kabineta predsjednika RS-a.

Dodik je informisao zamjenika generalnog sekretara Europske službe za vanjske poslove da RS podržava europski put BiH, i da je sve zadatke koji su se postavili pred nju na tom putu do sada uspješno završila.

Kazao je Vlada RS-a je bila veoma aktivna i u provođenju svih reformskih zadataka koje je pred BiH postavio Međunarodni monetarni fond (MMF).

Dodik je naglasio da se zastoj u provođenju dogovorenih reformi, "nažalost, desio među članicama koalicije koje formalno predstavljaju vlast na nivou BiH”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije