Dodik: Ako na proteste dođe 40 hiljada ljudi, podnosim ostavku

Srna
Dodik: Ako na proteste dođe 40 hiljada ljudi, podnosim ostavku
EPA / Milorad Dodik
"I više se neću baviti politikom"

 Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će podnijeti ostavku i da se više neće baviti politikom ako opozicija na protestima okupi 40.000 ljudi, kako najavljuje.

 

“Evo im ponuda, pa neka se potrude da ih skupe”, rekao je Dodik.

 

Dodik je kazao kako vlast neće organizovati kontraprotest, već miting za Republiku Srpsku, ističući da je uvjeren da je podrška politici koju vodi danas najveća u Srpskoj.

 

“Taj miting nije protest, već miting podrške stabilnosti Republike Srpske. To je nešto sasvim drugo od onoga što oni hoće. Sve što rade, rade na štetu Republike Srpske”, rekao je Dodik, ističući da vlast nema namjeru da izazove bilo kakve sukobe.

 

On je napomenuo da je to miting za Republiku Srpsku i da lično preduzima odgovornost za ljude koji dođu na miting koji on organizuje.

 

Dodik je optužio Savez za promjene da “svoju izdaju u Sarajevu” želi sakriti ovim protestima, i to tako što će je prikazati kao neku borbu za socijalna prava, dodajući da je ubijeđen da politika Saveza za promjene nema podršku naroda.

 

On je naveo da sve ankete govore da se SDS “survao” na 11 odsto podrške, te da je to partija koja je u parlament ušla sa 24 poslanika, a sada ima 18.

 

SDS nije izdajnička partija, ali ovo što sada ima od rukovodstva potpuno je izdajnički. To je nešto što prepoznaju njihovi ljudi, inače ne bi izlazili iz kluba poslanika. U narednih mjesec dana će otići još troje”, rekao je Dodik, ne želeći da iznosi njihova imena.

 

Dodik, koji je i predsjednik SNSD, kaže da će “počistiti” Savez za promjene na lokalnim izborima i da će održati impresivan miting podrške Republici Srpskoj. “Znam da sam dosadio svojim protivnicima i da me ne mogu živog gledati, ali vjerujte da ja nisam sebi dosadio”, poručio je Dodik.

 

Kada je riječ o referendumu o Danu Republike Srpske, Dodik kaže da će predložiti da referendum bude održan na dan lokalnih izbora.

 

Govoreći o mogućnosti rekonstrukcije Vlade Republike Srpske, Dodik je rekao da do toga neće doći.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije