Dijamant je najbolji igrač mjeseca u Seriji A

Radiosarajevo.ba
Dijamant je najbolji igrač mjeseca u Seriji A
Whoscored.com, ugledni statistički portal u svijetu nogometa, na kraju svakog mjeseca odluči da izabere po jednog igrača koji su obilježili protekli mjesec u najboljim ligama svijeta.

Kada je riječ o italijanskoj Seriji A, kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine bio je neminovno rješenje, budući da je tokom proteklog mjeseca Džeko zaista briljirao, što su prepoznali i statističari portala Whoscored ocijenivši da je Džeko najbolji igrač Serije A u mjesecu oktobru.

Sa prosječnom ocjenom od čak 8.49 Dijamant je došao na vrh još jedne ljestvice statističkih parametara u Seriji A, nakon što je već ranije postao najbolji strijelac lige u ovoj sezoni.

Ocijenivši njegove partije koje je igrao kroz mjesec oktobar u nacionalnom takmičenju Italije, te uz zbroj od šest golova koliko je postigao iz 23 šuta na gol protivnika, Džeko je uspješno još jednom pokazao da je ovo definitivno najbolja sezona njegove dosadašnje karijere, te da ga ove godine očekuju blistave partije u dresu Rome, a nadamo se i u reprezentativnom dresu.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije