Darko Ćulum od danas i zvanično direktor policije RS-a

Fena
Darko Ćulum od danas i zvanično direktor policije RS-a
/ ATV/Darko Ćulum
Dosadašnji direktor Policije Republike Srpske (RS) Gojko Vasić danas je predao dužnosti novoimenovanom direktoru Darku Ćulumu, koji je rješenjem Vlade RS-a imenovan na ovu funkciju.

Nezavisni odbor Narodne skupštine RS-a za izbor direktora policije RS-a predložio je 9. augusta Ćuluma za novog direktora entitetske policije, nakon čega su saglasnost dali resorni ministar i entitetska vlada.

Ćulum je u dosadašnjem radu obavljao poslove policajca i inspektora po svim linijama rada; od aprila 1999. godine bio je rukovodilac Grupe za suzbijanje teških krađa; od oktobra 2003. načelnik Odjeljenja za suzbijanje organizovanog kriminaliteta; od marta 2006. godine načelnik Sektora kriminalističke policije CJB Banja Luka; od januara 2010. godine načelnik CJB Banja Luka; a od februara 2012. godine načelnik Uprave policije MUPRS-a i od februara 2015. godine obavljao je poslove zamjenika direktora policije.

Gojko Vasić je poslove direktora policije RS-a obavljao više od šest godine, tačnije od jula 2010. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije