Danas sunčano u cijeloj Bosni i Hercegovini

Radiosarajevo.ba
Danas sunčano u cijeloj Bosni i Hercegovini
Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Vjetar, slab, zapadni i sjeverozapadni, a u Hercegovini jugozapadni. Na sjeveru Bosne vjetar sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnje temperature od 8 do 14, na jugu od 15 do 19, a dnevne od 25 do 31 °C.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura oko 13, a dnevna oko 27 °C.

Biometereološka prognoza: Jutarnji sati će biti ugodniji, potom bi, usljed porasta temperatura, kod hroničnih bolesnika moglo doći do jačanja tegoba. Osobe s kardiovaskularnim problemima trebale bi reducirati boravak na otvorenom i suzdržavati se od težih aktivnosti u poslijepodnevnim satima. Također, neophodno je tokom dana provoditi mjere zaštite od vrućine i sunca.

U utorak sunčano. Tokom poslijepodneva u Bosni umjeren porast naoblake. U višim područjima zapadne i istočne Bosne, u drugom dijelu dana, su mogući lokalni pljuskovi. Jutarnje temperature od 10 do 16, na jugu od 17 do 20, a dnevne od 26 do 32, na jugu do 34 °C. 

U srijedu umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme s lokalnim pljuskovima. Bez padavina u Krajini i na jugu Hercegovine. Jutarnje temperature od 13 do 18, na jugu do 22, a dnevne od 26 do 32, na jugu do 34 °C. 

U četvrtak nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom. Padavine se očekuju poslijepodne i u večernjim satima. Jutarnje temperature od 13 do 18, na jugu od 18 do 23, a dnevne od 25 do 32, na jugu do 34 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije