Danas sunčano - pročitajte kakvo će vrijeme biti do subote

Radiosarajevo.ba
Danas sunčano - pročitajte kakvo će vrijeme biti do subote
/ Šetnja Vratnikom; Foto: Halid Kuburović
Jutros je u našoj zemlji vedro.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica -7; Sokolac -4; Drvar -3; Bugojno, Ivan-sedlo, Jajce, Livno, Sanski Most -2; Bihać, Srebrenica, Tuzla -1; Banja Luka, Prijedor, Sarajevo, Zenica 0; Doboj, Široki Brijeg 1; Bijeljina 2; Gradačac 5; Trebinje 7; Neum 10; Mostar 11.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 951 hPa, za 8 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Bioprognoza: Slično kao i proteklog dana, uz povoljne biometeorološke prilike većina populacije će se osjećati bolje. Duži sunčani intervali povoljno će djelovati na osjetljive osobe, stoga bi se i tegobe vezane uz njihove bolesti trebale umanjiti. Preporučljivo je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju, naročito tokom jutarnjih sati, kada će u unutrašnjosti biti hladno. Na jugu toplije, pri tome povremeni udari bure mogu uzrokovati probleme i kvariti osjet ugode.

Danas će u Bosni i Hercegovini prevladavati sunčano vrijeme. Vjetar, slab, do sjeverni i sjeveroistočni. Dnevne temperatura od 14 do 19, na jugu do 21 °C. U Sarajevu sunčano. Dnevna temperatura oko 16 °C.

U srijedu sunčano. Jutarnje temperature od -1 do 5, na jugu od 6 do 10, a dnevne od 15 do 20, na jugu od 20 do 24 °C.

U četvrtak u Bosni umjerenu do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Ponegdje u Bosni, tokom dana, postoji mala vjerovatnost za slab pljusak kiše. Jutarnje temperature od 3 do 8, na jugu od 9 do 13, a dnevne od 14 do 19, na jugu od 20 do 24 °C.

U petak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnje temperature od 3 do 8, na jugu od 9 do 13, a dnevne od 17 do 20, na jugu od 20 do 24 °C.

U subotu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom poslijepodneva ponegdje na sjeverozapadu Bosne je moguć slab pljusak kiše. Jutarnje temperature od 3 do 8, na jugu od 9 do 13, a dnevne od 18 do 22, na jugu do 25 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije