Danas se očekuje nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom

Fena
Danas se očekuje nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom
U Bosni i Hercegovini danas se očekuje nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Prijepodne padavine, uglavnom, u Krajini i na zapadu Bosne, a poslijepodne i u večernjim satima i u ostalim područjima.

Tokom poslijepodneva je moguće izraženije grmljavinsko nevrijeme, praćeno intenzivnim padavinama, jakim udarima vjetra, a postoje uvjeti i za pojavu grada. Vjetar, slab do umjeren, u Bosni sjevernih, a u Hercegovini južnih smjerova. Najviša dnevna temperatura od 19 do 25, na jugu i sjeveroistoku od 27 do 32 stepeni

U Sarajevu prijepodne pretežno sunčano. Poslijepodne i u večernjim satima nestabilno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Najviša dnevna temperatura oko 24 stepeni.

Jutros je u zapadnim i sjeverozapadnim područjima bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostalim djelovima sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. 

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 12 stupnjeva, Sokolac 15, Sanski Most 16, 
Banja Luka, Bugojno, Ivan Sedlo, Jajce i Livno 17, Prijedor, Sarajevo i Srebrenica 18, Bihać i Tuzla 19, Zvornik 20, Gradačac i Grude 21, Bijeljina, Široki Brijeg i Trebinje 22, Doboj i Mostar 24, Neum 26 stupnjeva. 

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 947 milibara, za 5 milibara je viši od normalnog i ne mijenja se, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije