Danas kiša i snijeg: Meteorolozi objavili prognozu za 1. i 2. maj

Radiosarajevo.ba
Danas kiša i snijeg: Meteorolozi objavili prognozu za 1. i 2. maj
Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Na planinama sa susnježicom i snijegom.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica -2 stepena, Kupres 0, Bugojno, Ivan Sedlo i Jajce 2, Livno i Sokolac 4, Zenica 5, Doboj, Gradačac i Sarajevo 6, Banja Luka, Bijeljina, Sanski Most, Tuzla i Zvornik 7, Bihać, Prijedor i Srebrenica 8, Grude 9, Mostar i Čapljina 11, Neum 12, Trebinje 17 stepeni.

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 941 milibar, za 1 milibara je niži od normalnog i sporo raste.

Bioprognoza: Tmurno vrijeme i niže temperature negativno će djelovati na raspoloženje većine populacije. Usljed većeg sadržaja vlage u zraku, pojačan osjet hladnoće također bi mogao uzrokovati probleme osjetljivim osobama. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti i boravak na otvorenom. U drugom dijelu dana, opšta slika će biti nešto ljepša, u Hercegovini uz buru koja će remetiti ugođaj.

Danas pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većem dijelu zemlje. Obilnije padavine se očekuju prije podne u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. Očekivana količina padavina između 30 i 60 litara po metru kvadratnom, u Hercegovini lokalno i do 80 litara. Na planinama će padati i snijeg. Slabije padavine prije podne u Krajini i zapadnim područjima Bosne. Od večernjih sati, postupno smanjenje oblačnosti u Krajini, zapadnim područjima Bosne i u Hercegovini, a tokom noći i na sjeveru zemlje. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 7 i 13, na jugu zemlje do 16 stepeni. U Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom. Poslije podne prestanak padavina. Temperatura zraka između 5 i 9 stepeni.

Nedjelja: Pretežno oblačno vrijeme se očekuje u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne i istočnim područjima Hercegovine. U ostalim područjima mala do umjerena naoblaka. U noći na ponedjeljak razvedravanje. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 4, na jugu od 5 do 9, a najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 19, na jugu zemlje od 20 do 24 stepeni.

Ponedjeljak: U Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, razvojem oblačnosti, ponegdje u istočnim i sjeveroistočnim područjima moguć je i kratkotrajni pljusak. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu od 6 do 10, a najviša dnevna temperatura zraka između 20 i 25 stepeni.

Utorak: U Bosni i Hercegovini se očekuje naoblačenje sa zapada koje će prije podne uvjetovati slabu kišu. Vjetar u Bosni slab sjevernog smjera, a u Hercegovini slabo jugo. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 7, na jugu zemlje od 7 do 11, a najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 22 stepena, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije