Danas će biti lijep dan - evo kad se vraća kiša

Radiosarajevo.ba
Danas će biti lijep dan - evo kad se vraća kiša
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Jutros je u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno vrijeme. Po kotlinama sa maglom.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Sokolac 0; Livno i Sanski Most 4; Banja Luka, Bijeljina, Bjelašnica, Bugojno, Drvar, Jajce i Prijedor 5; Doboj, Srebrenica, Tuzla i Zenica 6; Goražde, Ivan Sedlo i Sarajevo 7; Gradačac i Kupres 8; Zvornik 9; Stolac 11; Mostar 12; Trebinje 13; Bihać 15; Neum 16 °C.

Danas u Bosni i Hercegovini mala do umjerena naoblaka. Prije podne po kotlinama će biti dosta magle. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 23°C. U Sarajevu mala do umjerena oblačnost. U kotlinskom dijelu grada dio prijepodneva sa maglom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 19°C.

Utorak: Pretežno sunčano. Prije podne po kotlinama Bosne sa maglom ili niskom naoblakom.Tokom poslijepodneva ili u večernjim satima postepen porast naoblake sa zapada. Jutarnje temperature od 8 do 12, na jugu od 11 do 15, a dnevne od 20 do 26 °C.

Srijeda: Oblačno vrijeme sa kišom. Intenzivnije padavine poslije podne ili u večernjim satima. Jutarnje temperature od 8 do 14, a dnevne od 15 do 19, na jugu od 20 do 24 °C

Četvrtak: Pretežno oblačno vrijeme. U centralnim i istočnim područjima Bosne povremeno sa slabom rosuljom. Jutarnje temperature od 3 do 9, na jugu od 10 do 14, a dnevne od 6 do 12, na jugu od 14 do 19 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije