Predložene mjere za uhapšene u akciji Vog: Još osam osoba bi moglo u pritvor

E. H.
Predložene mjere za uhapšene u akciji Vog: Još osam osoba bi moglo u pritvor
Radiosarajevo.ba / Tužilaštvo Kantona Sarajevo
U velikoj akciji Federalne uprave policije kodnog naziva Vog, prema nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo, jučer je uhapšeno 11 osoba, a već danas je nastavljeno postupanje u ovom predmetu.

Nakon što je naredilo njihovo hapšenje, Tužilaštvo Kantona Sarajevo je predložilo Kantonalnom sudu Sarajevo da osam od ovih jedanaest osoba bude zadržano u pritvoru, a takve informacije za Radiosarajevo.ba potvrdila je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS.

Kako se navodi, pritvor za Fuada, Nihada i Nijaza Numanovića, te Ahmeda Halilovića, Harisa Bašalića, Rahmana Sulejmanija i Adisa Pašalića je zatražen zato zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, prikrivanja dokaza i opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, dok bi se Adnan Balićevac mogao susresti sa pritvorom još i zbog opasnosti od bjekstva.

Ako se podsjetimo, akcija je provedena jučer i izvršeni su pretresi na devet lokacija na području Sarajeva. Uhapšeno je 11 osoba, a koje se dovode u vezu sa krivičnim djelom neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, iz člana 238. Stav 2. Krivičnog zakona Federacije BiH.

U pretresima je pronađena i oduzeta određena količina novca, vatrenog oružja, NN materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, više mobilnih telefonskih aparata i SIM kartica i drugih predmeta koji se dovode u vezu s predmetnim krivičnim djelima.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije