Cvijanović: Očekuju nas izmjene Zakona o praznicima

Fena
Cvijanović: Očekuju nas izmjene Zakona o praznicima
Premijerka Republike Srpske (RS) Željka Cvijanović potvrdila je večeras da svi građani koji se ne mogu identificirati s Danom RS-a neće bit obavezni da ga proslavljaju.

"Očekuje nas nekoliko koraka, između ostalog zakonodavna aktivnost gdje smo mi rekli da ćemo najvjerovatnije ići u pravcu izmjene Zakona o praznicima, koji će podrazumijevati da se briše ona obaveznost kada je u pitanju samo proslavljanje Dana RS-a. Ja sam vrlo jasno rekla da svi oni građani RS-a koji se ne mogu identifikovati s tim praznikom, neće biti obavezni da ga proslavljaju. Smatramo da na taj način ispunjavamo ono što je od nas traženo, ali smo istovremeno htjeli da pitamo svoje građane i zahvalna sam što su nam dali odgovor da žele da proslavljaju 9. januar kao Dan RS-a", kazala je večeras Cvijanović.

Izrazila je zadovoljstvo što je referendum u RS-u, kako je navela, uspješno proveden, te da je protekao u miru i toleranciji i što nije bilo nikakvih incidenata.

"Bilo je važno da se održi referendum, da pokažemo sposobnost da možemo da ga održimo, mi smo to pokazali i ja sam izuzetno ponosna. Bravo Srpska, bravo građani RS-a, dobro smo uradili svoj posao, sve naše službe su dobro odradile svoj posao", rekla je Cvijanović.

Republika Srpska je, kaže, opredijeljena za miran život, toleranciju, za zajedničku budućnost, znajući koliko je bitan mir i stabilnost i uzajamno poštovanje.

Navela je i da svi u BiH moraju naučiti da, ukoliko žele zajedno živjeti, moraju se poštovati. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije